Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί φοβάται ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ μπορεί να «φρενάρει» την επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

«Αναμένουμε να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, όμως φαίνεται ότι κάθε ημέρα που συνεχίζεται (η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών) οδηγεί σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τη χώρα (τις ΗΠΑ) και κατά συνέπεια υπάρχουν επιπτώσεις στους εταίρους της», είπε η εκπρόσωπος κάνοντας μια σύνοψη της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι το διεθνές περιβάλλον βελτιωνόταν για τη Γαλλία, ότι στις ΗΠΑ η ιδιωτική ζήτηση ανέκαμπτε αλλά η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσε να φρενάρει την ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 η ανάπτυξη στη Γαλλία κατέγραψε αύξηση 0,5% ενώ οι επενδύσεις σταθεροποιήθηκαν, μετά από πέντε τρίμηνα συνεχούς υποχώρησης.