Η Aegean Airlines αναμένεται να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δεύτερη προσπάθειά της να αποκτήσει την Olympic Air, πείθοντας τις αρχές ανταγωνισμού πως ίσως η ανταγωνίστριά της βρεθεί αντιμέτωπη με "λουκέτο" εάν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην υπόθεση.

Η Aegean έχει δηλώσει ότι η προτεινόμενη εξαγορά των 72 εκατ. ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η εγχώρια ζήτηση στην Ελλάδα παραμένει σε πτωτική τροχιά, καθώς η χώρα διανύει το έκτο έτος ύφεσης, σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η Κομισιόν απέρριψε την πρώτη πρόταση εξαγοράς της Aegean από τον όμιλο Marfin, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε μονοπώλιο στην ελληνική αγορά αερομεταφορών. 

«Η Ολυμπιακή πιθανότατα θα κλείσει χωρίς τη συγχώνευση», ανέφερε μία από τις πηγές. Και πρόσθεσε πως ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Joaquin Almunia αναμένεται να ανακοινώσει την έγκριση του deal στις 9 Οκτωβρίου. 

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Almunia, Antoine Colombani, δήλωσε ότι "η Κομισιόν δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση επί του θέματος" και πως η Aegean δεν έχει λάβει ενημέρωση ή πληροφορίες για το τελικό αποτέλεσμα. "Θα περιμένουμε την τελική απόφαση στις 16 Οκτωβρίου", οπότε λήγει και η προθεσμία για την Κομισιόν.