Οι θετικές εξελίξεις στην ιταλική πολιτική σκηνή και τα χθεσινά σχόλια του Μάριο Ντράγκι, ενισχύουν σήμερα το ευρώ, ενώ το δολάριο ανακάμπτει έναντι του γεν, αλλά κινείται σε χαμηλό σχεδόν οκτώ μηνών έναντι του καλαθιού των βασικών νομισμάτων, καθώς η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο την Τετάρτη, αλλά μία λύση φαίνεται ακόμα απίθανη,καθώς και οι δύο πλευρές δεν υποχωρούν, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο αδιέξοδο.

Η αντιπαράθεση έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επόμενη πολιτική μάχη για να αυξηθεί το όριο όριο δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.  Εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτό το μέτωπο, τότε το ενδεχόμενο μιας ιστορικής αθέτησης του χρέους των ΗΠΑ, θα γίνει ιδιαίτερα πιθανό.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,22% στα 1,3606 δολάρια μετά την άνοδο μέχρι και τα 1,3623 δολάρια, επίπεδο που έχει να δει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Το ευρώ σημείωσε ράλι χθες μετά την είδηση ότι ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπαναχώρησε σχετικά με τις απειλές του να ρίξει την κυβέρνηση.

TAGS