Η Paulson & Co, η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου John Paulson, όπως και άλλες παρόμοιες εταιρείες hedge funds προχώρησαν σε επιθετικές επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα της Ελλάδας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα αμερικανικά hedge funds ανάγκασε τους Ελληνες μεγαλοτραπεζίτες να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την επανα-ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού τομέα.

«Η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, κάτι που αναμένεται να ευεργετήσει τον τραπεζικό τομέα», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Paulson.

Ο κ. Paulson έχει αγοράσει το 5% της Alpha και το 4% Πειραιώς. Σε συνομιλία του με τους συντάκτες της εφημερίδας ο κ. Paulson ομολόγησε ότι κατέχει σημαντική συμμετοχή στις δύο τράπεζες.

«Και οι δύο κεφαλοποιούνται πολύ καλά και είναι έτοιμες να ανακάμψουν με ορθή διαχείριση», επισημαίνει. 

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επενδύουν με  επιθετικό τρόπο σε ελληνικές τράπεζες και οι: Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, Baupost, York Capital και Och-Ziff.

Οι τραπεζίτες ωστόσο πιστεύουν ότι οι τιμές μετατροπής είναι πολύ υψηλές για να δελεάσουν περαιτέρω τους επενδυτές των hedge funds. «Οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα ήθελαν να επιταχυνθεί η επανιδιωτικοποίηση με τη μείωση των τιμών ενεργοποίησης», δήλωσε ένας τραπεζίτης.