Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3566 δολάρια από το επίπεδο των 1,3552 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3572 δολάρια.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί για το αν θα κατορθώσει ο πρόεδρος Ομπάμα να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν έως τις 17 Οκτωβρίου την άρση του πλαφόν στο Δημόσιο Χρέος, επηρεάζει αρνητικά το αμερικανικό νόμισμα.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών J. Lew μιλώντας χθες στο CNN προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, για πρώτη φορά στην την ιστορία της, επιλέξει να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις της στην ώρα τους, η χώρα θα οδηγηθεί σε πτώχευση (default). Συμπλήρωσε δε ότι το Κογκρέσο "παίζει με τη φωτιά." Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Boehner επέμεινε ότι η άρση του πλαφόν στο Δημόσιο Χρέος θα πρέπει να συνδυαστεί με ευρύτερα μέτρα, όπως αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής περίθαλψης, κάτι όμως που απορρίπτει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,21% από 9,24% που έκλεισε την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,79% % να διαμορφωθεί στο 7,42% από 7,11% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53% από 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225% ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.