Ο Αλβανός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου Αρμπέν Αχμέτι δήλωσε ότι σε δύο χρόνια η χώρα θα αρχίσει να καταγράφει οικονομική ανάπτυξη.

«Είναι αλήθεια ότι αναλάβαμε τα οικονομικά σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι νομίζαμε και δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ. Ξέρω τι θυσίες πρέπει να κάνουμε, αλλά εντός δύο ετών θα αρχίσει η οικονομική ανάπτυξη και θα έχουμε υγιή οικονομικά και υγιή προϋπολογισμό» ανέφερε ο κ. Αχμέτι, μιλώντας σε επιχειρηματίες, μέλη του Αμερικανικού Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στα Τίρανα.

Ο κ. Αχμέτι ανέφερε ακόμη ότι η αλβανική κυβέρνηση οφείλει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει δημόσια έργα 600 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ότι τα χρέη αυτά θα εξοφληθούν και πως στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου ενημέρωσε τους επιχειρηματίες ότι «μέσα σε λίγες μέρες θα συσταθεί το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, στις 24 Οκτωβρίου, θα έχει την πρώτη συνεδρίασή του, όπου θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις και ο προϋπολογισμός του 2014».