Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Οικονομία Όλι Ρεν κάλεσε τις ΗΠΑ να επιτύχουν το ταχύτερο πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ώστε να τερματιστεί η μερική παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για την κατάσταση, αν παραταθεί», παρατήρησε προσθέτοντας πως «κάθε μέρα που χάνεται έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο Ρεν υπογράμμισε τη σημασία των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία» και επεσήμανε ότι «οι αναταράξεις στις χρηματαγορές» εξαιτίας αυτής της πολιτικής κρίσης «θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ακόμη εύθραυστη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας».

«Οπότε στην ουσία είμαστε στο ίδιο καράβι», σημείωσε και πρόσθεσε: «Γι' αυτό ειλικρινά εύχομαι κάθε επιτυχία στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, ώστε να βρεθεί μια "πειστική" λύση σε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό».

Πάντως ο Ρεν απέφυγε να σχολιάσει αν τα προβλήματα στις ΗΠΑ ενδέχεται να αναζωπυρώσουν την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη.