Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αποκομίζουν κέρδη έπειτα από τέσσερις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

«Ύστερα από την άνοδο που είδαμε χθες αποκλειστικά στα τραπεζικά, η συνεδρίαση ξεκίνησε με μία κατοχύρωση κερδών», σχολίασε η Νατάσα Ρουμαντζή, αναλυτής στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

«Όλα εξαρτώνται, πέρα από τα flows που συνεχίζονται ενόψει της αναδιάρθρωσης του MSCI, από την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφορικά με το αν χρειάζονται νέα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του 2014 και από τις συζητήσεις για το χρέος της Ελλάδας», συμπλήρωσε.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.089,28 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,92%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,485 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 2,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,54%.

Καθοδική πορεία ακολουθούν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Τραπεζών (-4,38%), Υγείας (-3,69%) και Ταξιδιών (-2,95%).

Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 46 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.