Κατά των πακέτων διάσωσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, και μάλιστα σε ποσοστό 62%, έναντι 35% που τα υποστηρίζουν, τάσσεται η πλειονότητα των Αυστριακών, όπως διαπιστώνεται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία (στις 29 Σεπτεμβρίου) και ενόψει των επόμενων ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου του 2014.

Στην έρευνα εμφανίζεται μια αύξηση των ευρωσκεπτικιστών στον αυστριακό πληθυσμό, τόσο σε ότι αφορά το ερώτημα ως προς τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαική Ενωση όσο και στη στάση του απέναντι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι επικριτές της ΕΕ υπερτερούν έστω και κατά μία ποσοστιαία μονάδα, καθώς το 46% θεωρεί ότι η συμμετοχή της Αυστρίας στην ΕΕ φέρνει περισσότερα μειονεκτήματα και το 45 % ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά ως προς το ευρώ είναι 51% υπέρ και 41% κατά.

Ενα ποσοστό 48% των Αυστριακών θεωρεί πως θα ήταν προτιμότερο να μη διασωθούν με χρήματα των φορολογουμένων οι τράπεζες που απειλούνταν με χρεοκοπία, ενώ υπέρ της διάσωσής τους τάσσεται το 38%.