Την οριστικοποίηση του φόρου ακινήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας λίγο μετά τη σύσκεψη που είχε με το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, ο φόρος στα ακίνητα κλείδωσε και θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Παράλληλα τόνισε ότι ο φόρος θα είναι δικαιότερος από τον προηγούμενο γιατί, όπως είπε, παίρνει λιγότερα από περισσότερους. Όπως είπε, η επιβάρυνση σε αγροτεμάχια και σε οικόπεδα μέσα σε αγροτικές περιοχές θα είναι ελαχιστότατη.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως στη σελίδα 14, υπάρχει η φράση που λέει ότι "για τις ανεπτυγμένες χώρες, το κριτήριο πρέπει να είναι το κυκλικό έλλειμμα ή πλεόνασμα".

«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός λέγοντας πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι διαρθρωτικά.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν για το φόρο στο πετρέλαιο ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «θα το δούμε».