Η Ευρώπη πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της μείωσης των ελλειμμάτων, αν θέλει να καταπολεμήσει τον ευρωσκεπτικισμό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι η Ευρώπη επιβίωσε από μια υπαρξιακή κρίση, αλλά τώρα είναι αντιμέτωπη με μια άλλη κρίση, η οποία απορρέει από την έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και την υψηλή ανεργία. 

"Το να καταστήσουμε την ανάπτυξη ένα από τα βασικά σημεία εστίασης της Ευρώπης, είναι εξαιρετικά σημαντικό ενόψει του 2014" ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί σε ομιλία που έδωσε στο Χάρβαρντ. 

"Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει στους πολίτες της ένα λόγο να ελπίζουν. Διαφορετικά θα δούμε μια ενίσχυση του αντι-ευρωπαϊκού κινήματος" σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε την στήριξη του για περισσότερη ευρωπαϊκή ενοποίηση, προτείνοντας την δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού για τη ζώνη του ευρώ, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από ευρωομόλογα και θα εποπτεύεται από έναν υπουργό Οικονομικών.