current views are: 1

11 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση10:33

Ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ – Στην Emma Delta το 33%

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού του κεφαλαίου στην Emma Delta. 

Δημοσίευση 10:33’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού του κεφαλαίου στην Emma Delta. 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού του κεφαλαίου στην Emma Delta. Μέσω της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το προβλεπόμενο τίμημα ύψους 622 εκατ. ευρώ. 

Συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί πέρασαν τρία πακέτα 107,25 εκατ. μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta στην τιμή των 5,91 ευρώ ανά μετοχή και συνολικής αξίας 622 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να εισπράξει επιπλέον ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Το συνολικό ποσό που εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 712 εκατ. ευρώ και αποτελείται από τα προαναφερθέντα 652 εκατ. ευρώ πλέον των μερισμάτων της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η μεταβίβαση αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης από την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στην αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ήταν οι DeutscheBankAGLondonBranch και NBG Securities, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Συνεργάτες και FreshfieldsBruckhausDeringer.


σχετικα αρθρα