Η Αλβανία και το Βέλγιο προχώρησαν στην υπογραφή  συμφωνίας για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης των πολιτών που εργάζονται στις αντίστοιχες χώρες. 

Ο Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας Έριον Βελιάι δήλωσε ότι κάθε Αλβανός που ζει και εργάζεται και επιθυμεί να μείνει στο Βέλγιο θα του αναγνωρίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που έχει καταβάλει όταν ζούσε στην Αλβανία και αντίστροφα. 

Ο κ. Βελιάι τόνισε ότι η ίδια συμφωνία, αναμένεται να υπογραφεί και με τον Καναδά. "Έχει ολοκληρωθεί ήδη ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων, και όλα είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση" δήλωσε. Πρόσθεσε, δε, ότι "στον Καναδά πληρώνουν ένσημα περίπου 25.000 Αλβανοί, οι οποίοι αναμένεται να επωφεληθούν από αυτή τη συμφωνία". 

Ο κ. Βελιάι δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει απευθύνει πρόταση για την αμοιβαία αναγνώριση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και στις άλλες χώρες της ΕΕ, και ότι  αναμένεται να είναι πιο εντατικές η συνομιλίες με χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, όπου ο αριθμός των Αλβανών που εργάζονται και πληρώνουν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης είναι πολύ μεγάλος.