Αδιανόητη χαρακτήρισε μια στάση πληρωμών στις Ηνωμένες Πολιτείες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα αδιανόητη. Οι συνέπειες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν», υπογράμμισε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη «αναμφισβήτητα θα επηρεαστεί περισσότερο».

Οι αμερικανοί ηγέτες δεν έχουν ανάγκη από «μαθήματα» για να βγάλουν τη χώρα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε πάντως ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Δεν χρειάζονται ένα μάθημα. Αυτό που χρειάζονται είναι απλώς η δύναμη για να καταλήξουν σε μια συμφωνία» οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι, ώστε να τερματιστεί η παράλυση μέρους του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξηθεί το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, σημείωσε ο Σόιμπλε  από την Ουάσινγκτον, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε μια σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20).

Στην τελική της ανακοίνωση την Παρασκευή το βράδυ η G20 εξέφρασε επίσημα την ανησυχία της για το αμερικανικό αδιέξοδο και κάλεσε την Ουάσινγκτον να δράσει άμεσα.