Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την Alitalia, καθώς οι μέτοχοι αποφασίζουν για την κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, ώστε να διατηρήσουν σε λειτουργία την αεροπορική εταιρεία που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η συμμετοχή του κορυφαίου επενδυτή Air France - KLM στην ΑΜΚ δεν θεωρείται βέβαιη.

Την Παρασκευή η ζημιογόνα εταιρεία βρήκε «σανίδα σωτηρίας» όταν το διοικητικό της συμβούλιο, περιλαμβανομένης της Air France – KLM, ενέκρινε σχέδιο διάσωσης ύψους 500 εκατ. ευρώ, του οποίου ηγείται η ιταλική κυβέρνηση. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κεφαλαιακή ενίσχυση και δάνεια αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης το σαββατοκύριακο, ο εκτελεστικός διευθυντής της Air France – KLM, Αλεξάντρ ντε Γιούνιακ, είπε στον πρόεδρο της Alitalia ότι ο όμιλός του δεν θα συμμετέχει στο κάλεσμα για στήριξη με μετρητά.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε σήμερα ότι η γερμανική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει ποσοστό στον ιταλικό αερομεταφορέα. «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον στην Alitalia από την πλευρά της Lufthansa», δήλωσε ο Μάρτιν Ρίκεν, εκπρόσωπος της Lufthansa Europe.

TAGS