Αναβλήθηκε η συνάντηση που προβλεπόταν να έχει αργότερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τους ηγέτες του Κογκρέσου για να συζητήσουν όσον αφορά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για την επίτευξη μιας άρσης του δημοσιονομικού αδιεξόδου στην χώρα, ώστε να δοθεί στην Γερουσία περισσότερος χρόνος, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα αναμενόταν να συναντήσει στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) απόψε τον ηγέτη της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ, τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και την ηγέτη των Δημοκρατικών στην Βουλή Νάνσι Πελόζι.

"Η συνάντηση του προέδρου απόψε με τη δικομματική ηγεσία αναβλήθηκε για να δοθεί χρόνος στους ηγέτες της Γερουσίας να συνεχίσουν να σημειώνουν σημαντική πρόοδο για την επίτευξη μιας λύσης που θα αυξάνει το όριο του χρέους και θα προβλέπει την επαναλειτουργία όλων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ότι η αναβολή αυτή πρέπει να θεωρηθεί θετική, αλλά σημείωσαν επίσης ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η συνάντηση θα προγραμματιστεί εκ νέου για αργότερα σήμερα.

Λίγο νωρίτερα οι ηγέτες της Γερουσίας είχαν δηλώσει ότι πλησιάζουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων του ιδίου σώματος Μιτς Μακόνελ, οι οποίοι άρχισαν συνομιλίες το Σάββατο, παρουσιάστηκαν μαζί στην Γερουσία για να εκφράσουν την αισιοδοξία τους ότι μια τέτοια συμφωνία μπορεί να οριστικοποιηθεί εντός ημερών.