Καμπάνια ενάντια στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών ξεκινάει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί όλους τους καταναλωτές και τους κοινωνικούς φορείς να ενώσουν τη φωνή τους μαζί της και να απαιτήσουν:

- Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ούτε με όρους και προϋποθέσεις, από τον Ιανουάριο του 2014. Η αναστολή των πλειστηριασμών να διαρκέσει επί 3 χρόνια τουλάχιστον, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, δίνοντας έτσι χρόνο στην επανεκκίνηση της οικονομίας, στην απορρόφηση των ανέργων, στην αποκατάσταση οικονομικής δυνατότητας ατόμων και μικροεπαγγελματιών.
- Να μην επιτραπεί η πώληση επισφαλών δανείων των ελληνικών συστημικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, σε ξένες επενδυτικές εταιρείες σε εξευτελιστικές τιμές. Οι τράπεζες να προχωρήσουν σε προσαρμογές των οφειλών και μείωση των επιτοκίων, δίνοντας κίνητρο στους οφειλέτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
- H κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για ρύθμιση των χρεών σε επίπεδο που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών.

H ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί όλους τους καταναλωτές να ψηφίσουν και να γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές της προσπάθειας αυτής, διαδίδοντας το μήνυμα αυτό σε όσο περισσότερους μπορούν. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μόλις συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, η ΕΚΠΟΙΖΩ θα παραδώσει το ψήφισμα στον πρωθυπουργό.