current views are: 1

16 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση15:55

Η απόφαση για τις ΗΠΑ φέρνει νευρικότητα στην αγορά συναλλάγματος

Νευρικότητα επικρατεί στην αγορά συναλλάγματος καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση 15:55’
αρθρο-newpost

Νευρικότητα επικρατεί στην αγορά συναλλάγματος καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία στις ΗΠΑ.

Νευρικότητα επικρατεί στην αγορά συναλλάγματος καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για το ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ προκειμένου να αποτραπεί η χρεοκοπία στις ΗΠΑ. Έτσι το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3520 δολ. από το επίπεδο των 1,3498 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3561 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση απέρριψε χθες την πρόταση που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι και ο εκπρόσωπος τους J. Bοehner. Μετά το χθεσινό ναυάγιο στο Κογκρέσο, “τη σκυτάλη” έχει πάρει σήμερα η Γερουσία όπου οι επικεφαλής των δύο κομμάτων επεξεργάζονται σχέδιο λύσης για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Το κλίμα πάντως για το δολάριο δεν είναι ευνοι8κό, μετά και την αναθεώρηση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας (αρνητική ) από τον οίκο αξιολόγησης Fitch. Είναι ενδεικτικό ότι τόσο τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) όσο και τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για δεύτερη, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 16 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.
Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,81% από 8,32% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,89% να διαμορφωθεί στο 6,96% από 6,43% έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν οριακή πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53% από 0,55%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,225% , ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.


σχετικα αρθρα