Ο μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ απέσυρε την προσφορά εξαγοράς της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Royal KPN, όπως ανακοίνωσε η America Movil, συμφερόντων του Σλιμ, με έδρα την Πόλη του Μεξικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση του Σλιμ να αποσύρει την προσφορά κρίθηκε αναγκαία διότι η συμφωνία δεν ήταν πλέον βιώσιμη και ενώ η America Movil ήταν στο τραπέζι των συζητήσεων με το ανεξάρτητο ίδρυμα KPN που ελέγχει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ολλανδίας.

Το KPN είχε αναφέρει ότι τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν η προσφορά του Σλιμ για να αγοράσει τις μετοχές της Royal KPN δεν ήταν ικανοποιητικό αντίτιμο. Από την πλευρά της η America Movil είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι «σε καμία περίπτωση» δεν σκόπευε να αυξήσει την προσφορά που είχε κάνει ο 73χρονος μεγιστάνας.

Ο Κάρλος Σλίμ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την λίστα Forbes, με περιουσία που αποτιμάται στα 73 δισεκατομμύρια δολάρια. Η America Movil είναι ο κορυφαίος πάροχος ασύρματου δικτύου στη Λατινική Αμερική και η πιο κερδοφόρα επιχείρησή του.