Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη δημοσιονομική συμφωνία στις ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα να παραμένουν στο επίκεντρο.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα μετά τη συμφωνία που υπήρξε χθες το απόγευμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ», σχολίασε η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Χθες, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,5%. «Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε ανάλογες τάσεις σε μια προσπάθεια της αγοράς να δοκιμάσει τα τρέχοντα επίπεδα και να καταγράψει νέο υψηλό», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.131,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,37 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,70%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη των Ταξιδιών (-0,10%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,61%), των Τηλεπικοινωνιών (+1,38%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,24%).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο