Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη δημοσιονομική συμφωνία στις ΗΠΑ και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα να παραμένουν στο επίκεντρο.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα μετά τη συμφωνία που υπήρξε χθες το απόγευμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ», σχολίασε η Euroxx Χρηματιστηριακή.

Χθες, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,5%. «Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε ανάλογες τάσεις σε μια προσπάθεια της αγοράς να δοκιμάσει τα τρέχοντα επίπεδα και να καταγράψει νέο υψηλό», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.131,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,37 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,70%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη των Ταξιδιών (-0,10%). Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,61%), των Τηλεπικοινωνιών (+1,38%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+1,24%).