«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω» δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Ρουμελιώτης πρόσθεσε ότι το Ταμείο "βρίσκεται σε δύσκολη θέση για τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες. Είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια" και γι' αυτό "αισθάνονται άβολα γι΄αυτό".

Ο κ. Ρουμελιώτης συμπλήρωσε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα έχασε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας το 28%, σε αντίθεση με τις προβλέψεις του Ταμείου κατά τις οποίες, δεν θα ξεπερνούσε το 14%.

«Αυτή την περίοδο τον ρόλο του καλού έχει αναλάβει το ΔΝΤ και αυτόν του κακού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» υποστήριξε ο κ. Ρουμελιώτης λέγοντας πως το παιχνίδι των μεταξύ τους διαφωνιών είναι προσυνενοημένο, όταν επίκειται επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας.