Βέβαιος ότι η οικονομία θα ανακάμψει μετά από το μερικό πάγωμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λου, τονίζοντας ωστόσο είναι σημαντικό το έθνος να μην ξαναβρεθεί αντιμέτωπο με μια παρόμοια κατάσταση.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο κ. Λου έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στο «πάγωμα» ως μια πολιτική και όχι οικονομική κρίση.

«Γνωρίζουμε ότι από το κλείσιμο υπήρξαν απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα», είπε. «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως η κυβέρνηση δεν θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Νομίζω ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης βρεθήκαμε μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής και αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά», είπε.

Πάντως, ο κ. Λου δεν προσδιόρισε την έκταση της ζημίας που προκλήθηκε στην αμερικανική οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν στο δίκτυο NBC. Ανέφερε το πάγωμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έβλαψε σοβαρά το κόμμα του και τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επαναληφθεί. «Όσοι εμπλέκονται σε αυτό είναι αφελείς και αυτό είναι γεγονός», είπε . «Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και χιλιάδων ανθρώπων στην πολιτεία μου… Έχω την υποχρέωση προς αυτούς τους ανθρώπους να μην επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά».

TAGS