Στην αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών κανόνων που ισχύουν από την 1η Αυγούστου 2013 και διέπουν τις ενισχύσεις τραπεζών με κρατικό χρήμα προχώρησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο κ. Ντράγκι αμφισβήτησε τους κανόνες που απαγορεύουν στις τράπεζες να έχουν πρόσβαση σε κρατικές ενισχύσεις , εάν πρώτα δεν υποστούν απώλειες οι κάτοχοι ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης.

Σε επιστολή του προς τον Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ κ. Χοακίν Αλμούνια ο Ντράγκι ζήτησε να διευκρινιστούν οι σχετικοί κανόνες προκειμένου οι ρυθμιστικές αρχές να μπορούν να ζητούν από τις φερέγγυες τράπεζες να ενισχύουν τους ισολογισμούς τους , χωρίς να τρομάζουν τους επενδυτές .

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Τραπεζίτη θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να χορηγούνται στις τράπεζες δημόσια κεφάλαια χωρίς να «αφανίζονται» οι κάτοχοι ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (τα χρεόγραφα των οποίων μετατρέπονται σε ίδια κεφάλαια ) στις περιπτώσεις που οι εποπτικές αρχές κρίνουν ότι μια τράπεζα είναι υποκεφαλαιοποιημένη.