Έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναμόρφωση της οικονομίας απηύθυνε το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, επιδιώκοντας ταχύτερη πρόοδο στην αναδιάρθρωση της βιομηχανίας και στην αύξηση της κατανάλωσης.

Το υπουργικό συμβούλιο επανέλαβε ότι η Κίνα θα καταφέρει να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους της για φέτος, συμπεριλαμβανομένου ρυθμού ανάπτυξης 7,5%, παρότι η εσωτερική αλλά και η διεθνής κατάσταση παραμένει περίπλοκη.

Το συμβούλιο ανέφερε ακόμη ότι έχει λάβει μέτρα για την απελευθέρωση των επιτοκίων, τη διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων, ενώ τόνισε ότι όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς να σημειωθεί αύξηση του ελλείμματος ή να υπάρξει αλλαγή στη νομισματική πολιτική. Κάλεσε, παράλληλα, τις αρχές σε όλα τα επίπεδα να επιταχύνουν τις αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κεκιάνγκ, δήλωσε ότι η οικονομία έχει σταθερά θεμέλια για να διατηρήσει μια βιώσιμη και υγιή ανάπτυξη στο μέλλον, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα μέτωπα, έτσι ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις ικανές να προωθήσουν την ανάπτυξη.

TAGS