Στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρίας και των εργαζομένων της, η Praktiker Hellas υλοποίησε για 2η συνεχή χρονιά, μαζί με εθελοντές συνεργάτες της, το πρόγραμμα «Μάστορες της Πόλης μας» αναλαμβάνοντας πανελλαδικά «δράση» με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της ζωής μας στις πόλεις.

Οι 11 φετινές αστικές δράσεις σχεδιάστηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο ως και τον Οκτώβριο σε Αθήνα (x2), Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Καλαμάτα, Λάρισα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. 

Αναζητώντας τρόπους για να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας μέσα στην πόλη, η Praktiker συνεργάστηκε στενά με τοπικές εθελοντικές ομάδες και κατά τόπους Δήμους, που υπέδειξαν και συντόνισαν αναγκαίες βελτιωτικές εργασίες, όπως: καθαρισμό και καλλωπισμό κεντρικών ή και ιστορικών σημείων, εργασίες ανάπλασης (επισκευές, βάψιμο), καθώς και πρωτοβουλίες καθαρισμού φυσικού περιβάλλοντος.
 
Η Praktiker Hellas πρόσφερε τα απαραίτητα υλικά, τεχνογνωσία και εθελοντική εργασία, καθώς «εθελοντές μάστορες» ήταν οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα και τα κεντρικά γραφεία της. Οι δημιουργικές αστικές παρεμβάσεις έγιναν πράξη με: τους Atenistas στην Αθήνα, τους Patrinistas στην πόλη της Πάτρας, τους Paguristas στα Ιωάννινα, τους Minoistas στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης, τους Thessalonistas στην Θεσσαλονίκη, το Δήμο Ελευσίνας, το Δήμο Λάρισας, το Δήμο Βόλου, το Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Δήμο Καλαμάτας και το Δήμο Αβδήρων.

Οι τοπικές κοινωνίες των 10 πόλεων αγκάλιασαν τις αστικές δράσεις με θετική διάθεση και αρκετοί  εθελοντές πολίτες «ένωσαν» τις δυνάμεις τους με τις εθελοντικές ομάδες και τους «μάστορες» της Praktiker, για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης τους.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φετινών δράσεων έχουν ως εξής:

  • 400 εθελοντές μάστορες 
  • Υλοποίηση 11 δράσεων σε 10 πόλεις (2 στην Αττική & 9 στην περιφέρεια)
  • Συλλέχθηκαν περισσότεροι από 2 τόνοι απορριμμάτων
  • Έγιναν βελτιωτικές εργασίες σε 4 παιδικές χαρές, 2 πλατείες, 2 πάρκα και λοιπούς χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος
  • Δημιουργήθηκαν 2 νέα μικρά πάρκα 
  • Αξιοποιήθηκαν περισσότερα από 300 λίτρα χρώμα, για βάψιμο εξωτερικών σημείων (παγκάκια, τοιχία, πεζούλια, κάγκελα κλπ)
  • Χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα (θαμνοκοπτικά, χλοοκοπτικά) & εργαλεία κήπου και καθαρισμού (τσουγκράνες, τσάπες), πολλών ειδών ηλεκτρικά εργαλεία & εργαλεία χειρός, πινέλα, ρολά, ξυλεία, πολλά φυτά & γάντια καθαρισμού 

Η Praktiker Hellas ανταποκρίνεται έμπρακτα στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, όπου δραστηριοποιείται μέσω των 14 καταστημάτων της, αποτελώντας «το πρακτικό κομμάτι της ζωής μας», εντός και εκτός σπιτιού. Η εταιρία ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές «μάστορές» της, τις τοπικές εθελοντικές ομάδες και τους κατά τόπους Δήμους, που, μαζί, ανανέωσαν και επισκεύασαν αστικά και φυσικά σημεία, ευαισθητοποιώντας τους κατοίκους των περιοχών και αποδεικνύοντας πως όπου υπάρχει διάθεση, όρεξη και μεράκι, μπορούμε με απλές ενέργειες να βελτιώσουμε την  καθημερινότητα μας μέσα στις πόλεις που ζούμε!

TAGS