Μέχρι τα μέσα του 2014 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση συνολικά 609 επιχειρήσεων, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Σερβίας, Σάσα Ραντούλοβιτς.

Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν συνολικά περισσότερους από 100.000 εργαζομένους και τουλάχιστον 20-30% αυτών αναμένεται να μείνουν άνεργοι.

Ο κ. Ραντούλοβιτς σε δηλώσεις του στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό "RTS", επισήμανε ότι η μείωση του προσωπικού στις εν λόγω επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτη, ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι η αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων, θα γίνει με μετατροπή του χρέους τους σε μετοχικό κεφάλαιο, μία διαδικασία που θα βαρύνει κατά κύριο λόγο το κράτος, “ωστόσο οι επιχειρήσεις θα γίνουν βιώσιμες, απαλλαγμένες από χρέη και ελκυστικές για τους επενδυτές, το οποίο σημαίνει δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.

Τέλος, ο κ. Ραντούλοβιτς είπε ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν προτίθεται να συνεχίσει την επιδότηση των 10.000 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας, καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε σχεδόν κανένας έλεγχος στις πληρωμές αυτές. Διευκρίνισε, πάντως, ότι το υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του προς όλους τους επενδυτές.