Κίνα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων από το ΚΚΚ

Κίνα: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων από το ΚΚΚ

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ενέκρινε σήμερα το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την ΚΕ τον επόμενο μήνα.

Το 25μελές ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ, του οποίου ηγείται ο επικεφαλής του κόμματος και του κράτους Σι Τζινπίνγκ, ενέκρινε το σχέδιο «Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για διάφορα μείζονα οικονομικά θέματα περιλαμβανομένης της συνεκτικής εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων».

Το πολιτμπιρό εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία δεσμεύεται να «επιταχύνει την ανάπτυξη της σοσιαλιστικής οικονομίας της αγοράς, της δημοκρατίας, της πολιτιστικής ανάπτυξης, της σοσιαλιστικής αρμονίας και της προστασίας του περιβάλλοντος», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Πρέπει να διευκολύνουμε την εργασία, τη γνώση, την τεχνολογία, την διοίκηση και το κεφάλαιο να απελευθερώσουν τον δυναμισμό τους, να επιτρέψουμε σε όλες τις μορφές πλούτου να εξαπλωθούν και να αφήσουμε όλους τους ανθρώπους να απολαύσουν περισσότερο τους καρπούς της ανάπτυξης με δίκαιο τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Πολιτικό Γραφείο όρισε την ημερομηνία της συνεδρίασης της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής για το τετραήμερο από την 9η ως την 12η Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να ανακοινωθούν πιο λεπτομερή μέτρα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο