Αύξηση της τουριστικής κίνησης καταγράφηκε στη Σλοβενία τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (SORS), σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2012 καταγράφηκε αύξηση 2% των επισκεπτών και 3% των διανυκτερεύσεων.

Θετικά είναι τα στοιχεία και για το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 2% και των διανυκτερεύσεων οριακά κατά 0,3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η στατιστική υπηρεσία εκτιμά ότι, παρά την οικονομική κρίση, καταγράφεται μία σταθερή απόδοση της τουριστικής βιομηχανίας, στηριζόμενη κυρίως στην εισροή ξένων επισκεπτών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ήδη πάνω από τα 2/3 των επισκεπτών και σχεδόν τα 2/3 των διανυκτερεύσεων.

Οι αφίξεις ξένων επισκεπτών αυξήθηκαν κατά 4% στο εννέαμηνο του 2013 και των διανυκτερεύσεών τους κατά 3%, όμως την ίδια περίοδο ο εσωτερικός τουρισμός παρουσίασε μία πτώση 2,5% στον αριθμό των επισκεπτών και 4,2% στις διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της SORS.