Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Κέρκυρα, και εγκρίθηκε με ψήφους 18 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 4 λευκά!

Το σύνολο των εσόδων φτάνει τα 24.800.633 ευρώ, βάσει των οποίων συντάχθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2014. Στο ποσό αυτό προστέθηκε το ταμειακό υπόλοιπο του 2013, που φτάνει τα 18.174.452 ευρώ, καθώς και το ποσό του αποθεματικού του 2014, που ανέρχεται στα 575.022 ευρώ. Το σύνολο των δαπανών, που προϋπολογίστηκαν για το 2014, ανέρχονται σε 42.400.063 ευρώ.

Το θέμα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου εισηγήθηκε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο οποίος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «φτωχό» και προϋπολογισμό «λιτότητας», καθώς, όπως είπε, οι πόροι προς την Περιφέρεια μειώθηκαν σταδιακά σε ποσοστό που αγγίζει το 30-35%.

Σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακόμη και μετά τη δραματική μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων και, κυρίως, των λειτουργικών της εξόδων, κατάφερε να παραμείνει αξιόπιστη και φερέγγυα για τους πολίτες», επισήμανε πως «διαχειριστήκαμε και τις αμαρτίες του παρελθόντος, εξοφλήσαμε υποχρεώσεις που μας κληροδότησαν οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και, εκτός όλων των άλλων, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και με το θέμα των μαθητικών μεταφορών» και κατέληξε:

«Η κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, εξασφαλίσαμε κονδύλια για την πολιτική προστασία και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε πόρους για κάλυψη αναγκών».