Αφιερωμένη στον James Cameron και το ρολόι που κατέκτησε μαζί του την άβυσσο, η περιοδική έκθεση ROLEX DEEPSEA CHALLENGE άνοιξε για το ελληνικό κοινό την 1η Νοεμβρίου 2013, στο Εμπορικό Κέντρο Golden Hall. 

Στα μεγαλύτερα βάθη των ωκεανών, η ROLEX γράφει μια νέα σελίδα ιστορίας 

Όταν στις 26 Μαρτίου 2012, ο σκηνοθέτης και εξερευνητής James Cameron, σε συνεργασία με τη ROLEX και τη National Geographic Society καταδύθηκε σε βάθος 10.898 μέτρων στο Challenger Deep -το βαθύτερο σημείο του πλανήτη, στην Τάφρο των Μαριανών- ένα πειραματικό μοντέλο, το Rolex Deepsea Challenge, πήρε μέρος στην αποστολή. Προσαρτημένο στον αρθρωτό βραχίονα του βαθυσκάφους, το πειραματικό ρολόι κατάδυσης –απόλυτα στεγανό σε βάθος ως και 12.000 μέτρων- που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για την περίπτωση αυτή, συνόδευσε τον εξερευνητή στην ιστορική και μοναχική του κατάδυση. Το ρολόι παρέμεινε στον πυθμένα σχεδόν τρεις ώρες, δεχόμενο κολοσσιαίες πιέσεις : περισσότερο από έναν τόνο ανά τετραγωνικό εκατοστό στον πυθμένα της Τάφρου των Μαριανών, που αντιστοιχεί σε 13 τόνους πάνω στο κρύσταλλο του Rolex Deepsea Challenge. Αψηφώντας τις συνθήκες τις αβύσσου, επέστρεψε στην επιφάνεια σε άψογη λειτουργική κατάσταση, διατηρώντας την ακρίβεια που το χαρακτηρίζει ως χρονόμετρο. 
Μια νέα σελίδα στην υποθαλάσσια εξερεύνηση και την ωρολογοποιία γράφτηκε και η ROLEX επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την κυρίαρχη θέση της στην ωρολογοποιία και ειδικά στην στεγανότητα συνεχίζοντας την παράδοση του ελέγχου της ακρίβειας, της ανθεκτικότητας και της αξιοπιστίας των ρολογιών της, στις πλέον ακραίες συνθήκες. 
Μια παράδοση που χρονολογείται από τις 23 Ιανουαρίου 1960, όταν ο υποπλοίαρχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Don Walsh και ο ωκεανογράφος Jacques Piccard, πραγματοποίησαν με το βαθυσκάφος Trieste την πρώτη επανδρωμένη κατάδυση στον πυθμένα της Τάφρου των Μαριανών. Η κατάδυση εκείνη ήταν μια ευκαιρία για τη ROLEX  να αποδείξει την στεγανότητα  των ρολογιών Oyster, και συγκεκριμένα του πειραματικού μοντέλου Deep Sea Special που είχε προσαρτηθεί στο εξωτερικό του Trieste.

Rolex Deepsea Challenge 2012 και  Rolex Deep Sea Special 1960 

Στα πλαίσια της έκθεσης ROLEX DEEPSEA CHALLENGE οι λάτρεις της ROLEX θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το θρυλικό πλέον πειραματικό μοντέλο Rolex Deepsea Challenge, που εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την  κατάδυσή του στο Challenger Deep, καθώς και το ιστορικό μοντέλο Rolex Deep Sea Special, του 1960. Μέσω του εντυπωσιακού οπτικοακουστικού υλικού θα γνωρίσουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της αποστολής του James Cameron καθώς επίσης και σπάνιο υλικό από την πρώτη κατάδυση του Trieste, το 1960. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου 2013.

GOLDEN HALL, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΛΕΦΩΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 37Α, ΜΑΡΟΥΣΙ 
Ώρες:   ΔΕΥ-ΠΑΡ : 12:00 - 20:00   
ΣΑΒΒΑΤΟ: 11:00 – 19:00         
ΚΥΡΙΑΚΗ 03/11: 11:00 – 19:00