Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο, καθώς οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της εταιρείας Markit.

Η ανάκαμψη της παραγωγής του τομέα αποκτά ευρύτερη βάση, καθώς άνοδος σημειώνεται σε χώρες της περιφέρειας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, σύμφωνα με τη Markit. Ο δείκτης διευθυντών αγορών (PMI) αυξήθηκε στις 51,3 μονάδες από 51,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενώ είχε φθάσει σε υψηλό 26 μηνών (51,4 μονάδες) τον Αύγουστο (κάθε ένδειξη πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας). Ο δείκτης της μεταποιητικής παραγωγής αυξήθηκε στις 52,9 μονάδες από 52,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

«Η μεταποίηση της Ευρωζώνης διέρχεται την περίοδο ισχυρότερης ανάπτυξης στα τελευταία 2,5 χρόνια. Ωστόσο, αν και η ανάκαμψη συνεχίζεται, είναι με κάθε μέτρο απογοητευτικά αργή», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit κ. Κρις Γουίλιαμσον. Η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας έβγαλε την οικονομία της Ευρωζώνης από την ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά η ανάπτυξή της θα περιοριστεί πιθανότατα στο 0,2% έως 0,3% τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο τρίμηνο. Ο μεταποιητικός τομέας της Γαλλίας, ωστόσο, συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο.