Ανακάμπτει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3545 δολ. από το επίπεδο των 1,3469 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3517 δολάρια. 

Η αύξηση που παρουσίασε ο δείκτης υπηρεσιών στην ευρωζώνη εκτιμάται ότι απομακρύνει χρονικά το ενδεχόμενο μίας νέας μείωσης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα ο δείκτης που καταρτίζει το Ινστιτούτο Markit Economics διαμορφώθηκε τον προηγούμενο μήνα στο 51,6 έναντι 50,9 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται ότι θα αποθαρρύνει τους Ευρωπαίους Κεντρικούς Τραπεζίτες που συνεδριάζουν αύριο, από το να προχωρήσουν σε μία μείωση των επιτοκίων. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούν μία επιβράδυνση της ανάκαμψης μετά την αναστολή λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα για περίπου δύο εβδομάδες.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. 

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,98% από 7,99% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,74% να διαμορφωθεί στο 6,24% από 6,26% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53% στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,224%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.