Την απένταξη έργων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) 2007 – 2013 της Κρήτης επιβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Κεφαλονιάννη.

«Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να είναι επιμελείς για να μπορούν να απορροφούν τα χρήματα που τους δίνονται», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το έργο του αεροδρομίου Καστελίου ύψους 800 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ (βόρειος οδικός άξονας).

Από την πλευρά του, ο Μ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 συνεκλήθη επιτροπή για να βρει 2,2 δισ. ευρώ για οδικά έργα και απένταξε έργα 170 εκατ. από την Κρήτη. «Αν τα έργα απενταχθούν για να γίνουν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, τότε η κυβέρνηση έχει πάρει λάθος δρόμο», τόνισε.

«Δεν έγινε απένταξη ώριμων έργων στην Κρήτη, απλά υπάρχουν τροποποιήσεις στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) 2007 – 2013», απάντησε ο υπουργός Υποδομών και συμπλήρωσε ότι «βγήκαν έργα που δεν είχαν ωριμότητα ή δεν είχαν καν υπογραφεί συμβάσεις».