Κάθε προηγούμενο κατόρθωσε να «σπάσει» η αρχική δημόσια εγγραφή του Twitter στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης άντλησε το ποσό του 1,8 δισ. δολαρίων, με την προσφορά μετοχών να υπερκαλύπτεται κατά 30 φορές.

Κατά την έναρξη των συναλλαγών, η μετοχή της εταιρείας εμφάνισε εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 73,5%, καθώς ξεκίνησε τη διαπραγμάτευσή της στο επίπεδο των 45,10 δολαρίων.

Το Twitter πώλησε 70 εκατομμύρια μετοχές προς 26 δολάρια έκαστη, δηλαδή η αποτίμηση ήταν κατά 12,4 φορές υψηλότερη από τις εκτιμώμενες πωλήσεις για το 2014, οι οποίες, σύμφωνα με τους αναλυτές, αναμένεται να αγγίξουν το επίπεδο του 1,14 δισ. δολαρίων.

Twitter: «Eκρηξη» στο χρηματιστήριο

Προκειμένου να υπάρξει σύγκριση, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο P/E για το Facebook έφθασε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street στο 11,6, ενώ για την εταιρεία LinkedIn στο 12,2. Σημειώνεται ότι το IPO του Twitter είναι το μεγαλύτερο για τεχνολογικό όμιλο που εισάγεται στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την αντίστοιχη αρχική δημόσια εγγραφή του Facebook τον Μάιο του 2012.

TAGS