Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει πλέον, σύμφωνα με τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων κλοπών πρώτων υλών επιχειρήσεων από συμμορίες.

Οπως υποστηρίζει, οι κλοπές «έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο σε επιχειρήσεις στη δυτική πλευρά της πόλης και κυρίως στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ) της Σίνδου». 

Μάλιστα, ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων της πολιτείας, προκειμένου να μπει τέλος στο φαινόμενο αυτό, όπως επισημαίνεται σε σημερινή επιστολή του, προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

 Κατά τη διοίκηση του ΒΕΘ, συμμορίες που λυμαίνονται κυρίως ορειχάλκινα και γενικότερου ενδιαφέροντος μεταλλικά προϊόντα και υλικά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους. Τα κλοπιμαία κατευθύνονται συνήθως σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων από τα οποία έχουν κλαπεί, αισθάνονται ανίσχυροι και καλούνται να καλύψουν, συχνά ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα πάντα με το ΒΕΘ.

«Δεν νοείται νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις να προμηθεύονται πρώτες ύλες που γνωρίζουν ότι είναι προϊόντα κλοπής. Η ενέργειά τους αυτή ενέχει το αδίκημα της αποδοχής κλοπιμαίων», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι «το αμαρτωλό αυτό κύκλωμα πρέπει να σπάσει».

Βάσει των παραπάνω, το ΒΕΘ προτείνει εκ νέου στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ν' αναλάβει πρωτοβουλία για διοργάνωση κοινής σύσκεψης φορέων, στην οποία 'θα κληθούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Θράκης, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, οι δήμαρχοι της περιοχής καθώς και κάθε άλλος αρμόδιος, με στόχο τη ριζική εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου".