Ειδικές διευθύνσεις θα δημιουργηθούν εντός των τραπεζών για τα «κόκκινα δάνεια», όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Συγκεκριμένα, για το ακανθώδες πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» (υπερβαίνουν το 30% πλέον των χορηγήσεων), τα οποία προκαλούν πλέον ασφυκτικές πιέσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίες θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

Υπενθυμίζεται ότι η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Σχετικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.