Άνοιξε σήμερα το μεσημέρι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μέσω του Twitter.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εισέλθουν στο www.gsis.gr, να επιλέξουν την υπηρεσία εκτύπωση τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων εισάγοντας τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο και να εξοφλήσουν το αναγραφόμενο τέλος σε οποιαδήποτε τράπεζα ή κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Επίσης, είναι εφικτή με τη χρήση του κωδικού πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο η εξόφληση του τέλους κα μέσω των εναλλακτικών δικτύων τραπεζικής εξυπηρέτησης (ATM, web banking).

Σχεδόν ταυτόχρονα, αναμένεται να είναι διαθέσιμη και η ενημέρωση για τον φόρο πολυτελείας, για όσους φορολογούμενους διαθέτουν ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 θα καταβληθούν εφάπαξ, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, ενώ αντίθετα ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα μπορεί να καταβληθεί σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

TAGS