Η Ευρώπη έχει ανάγκη από περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, Ντανιέλ Καλέγια Κρέσπο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συνέδριο για την Καινοτομία, που πραγματοποιείται στη Σλοβενία.

«Η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση με τη βοήθεια των ΜΜΕ και των καινοτόμων δράσεων» σημείωσε ο κ. Καλέγια Κρέσπο, παρουσιάζοντας τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του οικονομικού σχεδιασμού για την περίοδο 2014-2020.

Ο αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΜΜΕ αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99% του συνόλου των ευρωπαϊκών εταιρειών, παράγοντας θέσεις εργασίας. Εννέα στις 10 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη την τελευταία πενταετία δημιουργήθηκαν από ΜΜΕ, είπε, προσθέτοντας ότι αν κάθε μικρομεσαία επιχείρηση προσλάμβανε από έναν άνεργο , το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρώπη θα είχε εξαλειφθεί. «Για το λόγο αυτό είναι ανάγκη να υποστηρίξουμε σθεναρά τις ΜΜΕ, τους επιχειρηματίες και τους καινοτόμους επιχειρηματίες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος οικονομικός σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κινείται στην κατεύθυνση υποστήριξης της καινοτομίας, των ΜΜΕ, της απασχόλησης και της ανάπτυξης. «Η ευρωπαϊκή ατζέντα μέχρι το 2020 προωθεί την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη», είπε, προσθέτοντας ότι για την υλοποίηση του στόχου αυτού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μία σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία θα περιλαμβάνουν εγγυήσεις δανείων, επιχειρηματικά κεφαλαία και κίνητρα για την καινοτόμες δράσεις.