Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησής του έχει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2014 στο κοινοβούλιο της χώρας.

«Θα πραγματοποιηθούν κάποιες άτυπες συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Οικονομικών και Προϋπολογισμού, με θέμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιρέλ Παλάντα.

Όπως είπε, οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα εγκριθούν στην κυβερνητική συνεδρίαση που έχει προγραμματισθεί για την Πέμπτη. Θα ακολουθήσει η κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού στο κοινοβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση.

Οι σημερινές συνομιλίες θα γίνουν στη βάση των υπαρχουσών προτάσεων, που αφορούν τους μακροοικονομικούς δείκτες για το επόμενο έτος, δηλαδή «εκτιμώμενη οικονομική ανάπτυξη στο 2,2% (του ΑΕΠ), χαμηλότερος πληθωρισμός στο 2,2% (του ΑΕΠ) και ένα πρόγραμμα επενδύσεων στο 6%», διευκρίνισε ο κ. Παλάντα.