Σημάδια επιβράδυνσης της ύφεσης παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η οικονομία συρρικνώθηκε με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο καταγράφεται συρρίκνωση κατά 5,7% σε ετήσια βάση, έναντι συρρίκνωσης 5,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Οι εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας είναι προκαταρκτικές, αλλά διαφέρουν σημαντικά από αυτές των πιστωτών, που στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο εκτιμούν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί το τρέχον έτος με ρυθμό 7,7%.

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσιάζει η ρευστοτική στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από την Κεντρική και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού και τον Οκτώβριο παρέμεινε στα 11,5 δισ. ευρώ.

Σημαντικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα αναμένονται αύριο, με τη συνάντηση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τους νέους μεγαλομετόχους της Ελληνικής Τράπεζας. Στη συνάντηση θα συμφωνηθούν οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι της Ελληνικής Τράπεζας.