Στην ανακοίνωση ότι θα τριπλασιάσει τον αριθμό των εργαζομένων της στην Ιρλανδία, προχώρησε την Παρασκευή η Deutsche Bank.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα θα δημιουργήσει 700 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση ότι η Ιρλανδία θα τερματίσει τη συμφωνία χρηματοοικονομικής στήριξής της από την τρόικα χωρίς μια προληπτική γραμμή πιστώσεων.

Η ανακοίνωση αυτή είναι η σημαντικότερη που έχει κάνει μέχρι στιγμής φέτος η αρχή βιομηχανικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας (IDA Ireland), η υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την προσέλκυση επενδύσεων και προστίθεται στις πρόσφατες προσλήψεις που έκαναν οι εταιρείες Twitter, TripAdvisor και EBay Inc., μεταξύ άλλων.

Το πιστωτικό ίδρυμα-ναυαρχίδα της Γερμανίας, το οποίο απασχολεί περίπου 100.000 ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο, είχε ως σήμερα 330 υπαλλήλους στην Ιρλανδία, κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, της διαχείρισης διεθνών τραπεζικών συναλλαγών και άλλους επιχειρησιακούς τομείς. Σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες των τμημάτων της στην Ιρλανδία από σήμερα ως και το 2017.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι προσλήψεις θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα της εκπαίδευσης ακόμη και μαθητές του λυκείου.

Η Ιρλανδία αναμένεται να βγει από το μνημόνιο δίχως έναν προληπτικό μηχανισμό προστασίας τον επόμενο μήνα, ενώ η ανεργία μειώνεται μεν αλλά βρίσκεται ακόμη πάνω από το 13% — γεγονός το οποίο υπογραμμίζει την εξάρτησή της αγοράς εργασίας της χώρας από τις ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες συνέβαλαν να αντιμετωπιστεί η χειρότερη φάση της κρίσης.