Οριακή μείωση των ανέργων στη Σλοβενία

Οριακή μείωση των ανέργων στη Σλοβενία

 Το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων στη Σλοβενία μειώθηκε οριακά κατά 0,02% το Σεπτέμβριο, στο 12,6%. Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 2.000 στους 795.523, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η οποία αναμένει, πάντως, αύξηση της ανεργίας τον επόμενο μήνα. 

«Με βάση τα δεδομένα προηγούμενων ετών, θα πρέπει να αναμένουμε μία αύξηση του δείκτη ανεργίας τον Οκτώβριο» αναφέρει η στατιστική υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι κατά κανόνα την περίοδο αυτή σημειώνεται αύξηση του αριθμού των ανέργων, κυρίως λόγω των νέων που εγγράφονται στα μητρώα της Υπηρεσίας Απασχόλησης, με τη λήξη της φοιτητικής του ιδιότητας. 

Την πρόβλεψη ενισχύουν τα στοιχεία της σλοβενικής υπηρεσίας απασχόλησης, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και κατά 7,1% σε ετήσια βάση, στα 118.721 άτομα. 

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, η ανεργία ανάμεσα στους άνδρες μειώθηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα το Σεπτέμβριο στο 11,7% (έναντι 11,9% τον Αύγουστο), ενώ στις γυναίκες υποχώρησε στο 13,6% (13,9% τον προηγούμενο μήνα). 

Στις ηλικιακές ομάδες, η πιο σημαντική μείωση ανέργων σημειώθηκε στην κατηγορία των 55-59 ετών (από το 22% στο 21,4%), ενώ παρέμεινε στα υψηλότερα επίπεδα στις ηλικίες 15-24 (27,3%).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο