current views are: 1

20 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση11:24

Στα 2.300 βαρέλια η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου

Στα 2.300 βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου.

Δημοσίευση 11:24’
αρθρο-newpost

Στα 2.300 βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου.

Στα 2.300 βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου από τα κοιτάσματα της περιοχής του Πρίνου ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση εσωτερικής γεώτρησης στο κοίτασμα, η οποία έφτασε σε βάθος 3.000 μέτρων, με σκοπό την εξόρυξη ποσοτήτων αργού πετρελαίου από ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα τμήμα του κοιτάσματος αυτού.

Όπως ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, η γεώτρηση αυτή προσέθεσε 850 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή και είναι η δεύτερη από τις τέσσερις που αποτελούν το ύψους 60 εκατ. δολαρίων επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η συνολική ποσότητα πετρελαίου που μπορεί να αντληθεί από τη νέα γεώτρηση εκτιμάται σε 820.000 βαρέλια.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Energean Oil & Gas, οι γεωλόγοι και οι μηχανικοί της, καθώς και οι 300 εργαζόμενοί της στην Καβάλα, απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι με επιστημονική έρευνα, επενδύσεις και καθημερινή, συστηματική προσπάθεια είναι εφικτή η αναβίωση ακόμη και ώριμων κοιτασμάτων, όπως ο Πρίνος. Ωστόσο, τα αποθέματα του Πρίνου φθίνουν και είναι προφανές ότι για να αναπτυχθεί περαιτέρω η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, προς όφελος της οικονομίας και της απασχόλησης, θα πρέπει να προχωρήσει, χωρίς άλλες διαδικαστικές καθυστερήσεις, η αξιοποίηση των νέων περιοχών που τέθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία του open door. Η Energean Oil & Gas αναμένει από την Πολιτεία την ταχύτερη δυνατή άρση των προσκομμάτων που παρεμποδίζουν την επενδυτική δραστηριότητα, προκειμένου το success story της αναβίωσης του Πρίνου να εξελιχθεί έγκαιρα σε πραγματικό και όχι θεωρητικό success story συνολικά για τον εγχώριο τομέα υδρογονανθράκων».