Χωρίς συμφωνία για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών χωρίς καμιά προστασία ούτε για την πρώτη κατοικία, κάτι που η κυβέρνηση δεν δέχεται. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει στους δανειστές ότι η όποια λύση στους πλειστηριασμούς θα πρέπει να είναι αποδεκτή από τα δύο κόμματα. 

Όπως ανέφερε αμέσως μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τις απόψεις τους». Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, «εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις μας και περιγράψαμε το κλίμα που επικρατεί στα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Αυτοί είπαν τα γνωστά». 

Στη συνάντηση, στην οποία από ελληνικής πλευράς, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καθώς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης, υπήρξε συζήτηση και για θέματα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (θεσμός διαμεσολαβητή, επιτάχυνση διαδικασιών, κλπ). 

Οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και, σύμφωνα, με τους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους, οπότε και παύει να ισχύει το καθεστώς απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει το απόγευμα νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, και όπως επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, «υπάρχει σύγκλιση σε όλα τα θέματα, ακόμη και για τους πλειστηριασμούς». Ο ίδιος αισιοδοξεί, επίσης, ότι «είμαστε 60- 40 στα άλλα θέματα, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία έως την 9η Δεκεμβρίου και το Eurogroup. Γι αυτό δουλεύουμε» είπε. 

Για τα τέσσερα προαπαιτούμενα μέτρα, το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει αλληλογραφία με την τρόικα, η οποία δεν εμμένει πλέον στο θέμα «ξαφνικού θανάτου» σε ΔΕΚΟ, όπως και για το κλείσιμο των ΕΑΣ. Η διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών για τα ΕΑΣ, έγκειται στο ότι η Ελλάδα επιμένει και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της νέας, μικρότερης σε μέγεθος, επιχείρησης, ενώ η τρόικα ζητεί να διατηρηθεί απλώς το στρατιωτικό σκέλος.