«Ιδιαίτερα σημαντική είναι η άφιξη της Αμερικανίδας υπουργού Εμπορίου, Penny Sue Pritzker, στην Αθήνα και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό αλλά και με εκπροσώπους εταιρειών» σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο ίδιος σχολίασε ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη, πέραν του ότι επιβεβαιώνει το καλό κλίμα που έχει αναπτυχθεί με τις ΗΠΑ, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο και την ενεργοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος αμερικανικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα.

«Η εικόνα που θα αποκομίσει η κυρία Pritzker από τις συνομιλίες που θα έχει στην Αθήνα σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεραστούν για την υλοποίηση τους, θα καθορίσει τις εξελίξεις στη ροή επενδυτικών κεφαλαίων προς τη χώρα μας. Η δημοσιονομική πρόοδος της Ελλάδας, η σημαντική βελτίωση στους δείκτες ανταγωνιστικότητας και η εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας και εμπιστοσύνης αποτελούν σήμερα τους καθοριστικούς παράγοντες που ελκύουν το ενδιαφέρον των Αμερικανών επενδυτών στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα. Αυτό το ενδιαφέρον αναμένουμε να επιβεβαιωθεί με την πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε.

Παράλληλα, σχολίασε ότι η επίσκεψη αυτή σε συνάρτηση με τη συνάντηση της υπουργού με τη διοίκηση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου γίνεται λίγες μέρες πριν από το οικονομικό συνέδριο, την «Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά στις 2 & 3 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental.

«Σε αυτή την κρίσιμη χρονικά στιγμή -με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε εξέλιξη- οι ομιλίες του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους εκπρόσωπους της πολιτικής, διπλωματικής και τραπεζικής κοινότητας, των οργανισμών και τους επιχειρηματίες που έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους στο συνέδριο» επισήμανε ο κ. Αναστασόπουλος.

TAGS