Περισσότεροι από 1,2-1,3 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, έναντι πρόβλεψης για 1 εκατ. φέτος, αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα το 2014, όπως επισήμανε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο Ρώσος υφυπουργός τουρισμού, Ευγένιος Πισαρέφσκι

Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι αισθάνονται όμορφα στη χώρα μας, χάρη και στη θετική συμπεριφορά των Ελλήνων, ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των τουριστικών ροών διαδραματίζει και η κοινή θρησκεία των δυο λαών.

Οι τουριστικές ροές είναι και αντίστροφες -από Ελλάδα προς Ρωσία- αφού οι Έλληνες τουρίστες υπολογίζεται ότι έχουν αυξηθεί κατά 35% φέτος, σε σχέση με πέρυσι, όπως σημείωσε ο κ.Πισαρέφκσι, μιλώντας σε εκδήλωση του ταξιδιωτικού και τουριστικού γραφείου Mouzenidis Travel.

Ο κ.Πισαρέφσκι εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι, με την ελληνική Προεδρία της ΕΕ, θα γίνει δεκτή ρωσική πρόταση, που στόχο έχει να δοθεί στους Ρώσους η δυνατότητα να πραγματοποιούν τράνζιτ επισκέψεις, μέγιστης διάρκειας 72 ωρών, σε 20 κοινοτικές χώρες, άνευ βίζας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός εκτίμησε ότι σε μία πενταετία από σήμερα η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει μέχρι και 3,6 εκατ. Ρώσους τουρίστες ετησίως.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι το 2015 "χρειάζεται να ανακηρυχθεί έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας", στο πρότυπο αντίστοιχων δράσεων, που έγιναν π.χ., με την Κίνα, οι οποίες αύξησαν το εκατέρωθεν τουριστικό ρεύμα μέχρι και κατά 60%.