«Αριστερό» χαρακτήρισε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε, μιλώντας στο Βήμα FM «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα». Σημείωσε μάλιστα πως είναι ένας φόρος τον οποίο θα χαρακτήριζε «αριστερό».

«Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξηγώντας πως προτεραιότητα αποτελεί το «κυνήγι» των μεγάλων χρεών. 

«Μην φανταστείτε ότι πάμε στα 300 ευρώ… Δεν είναι θέμα ότι βάζουμε όριο, αλλά κάθε εφορία ξεκινά από το μεγαλύτερο χρέος που έχει και πάμε προς τα κάτω. Δεν ξεκινάμε από τα 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, για τις ειδοποιήσεις με προθεσμία 15 ημερών που αποστέλλονται τους οφειλέτες του δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, «οι ειδοποιήσεις στέλνονται σε φορολογούμενους που ενδεχομένως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι έχουν κάποιο χρέος και γίνονται πλέον υπενθυμίσεις κάθε μήνα γι’ αυτό». 

«Μη δραματοποιούμε τα πράγματα», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πρέπει κάποιος να ενδιαφέρεται για τη ρύθμισή του και πως ακόμη και αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί και δίνει ένα ποσό έναντι «αυτό το λαμβάνουμε υπόψη και το παρακολουθούμε».