Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε, από το Βουκουρέστι, ότι εκτιμά το παράδειγμα διακυβέρνησης του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος απέδειξε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, με έναν μεγάλο φίλο όπως ο πρωθυπουργός Πόντα. Εκτός από το γεγονός ότι γνωριζόμαστε από πολύ καιρό, ο πρωθυπουργός Πόντα είναι επίσης μια πηγή έμπνευσης για μένα» δήλωσε ο Έντι Ράμα, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την Κίνα, η οποία έλαβε χώρα στη ρουμανική πρωτεύουσα.

«Εκτιμώ πολύ το παράδειγμά του. Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας μας απέδειξε ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί, διευκολύνοντας τη ζωή των ανθρώπων που ζουν σε οικονομική δυσπραγία και δημιουργώντας ανάπτυξη που ενισχύει την οικονομία της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, έπειτα από συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του.

Ο κ. Ράμα δήλωσε ακόμη ότι «η Ρουμανία εξακολουθεί να αποτελεί παράδειγμα όσον αφορά τον τρόπο που ακολούθησε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε πολλά να μάθουμε από τη ρουμανική εμπειρία».

Τόνισε, επίσης, ότι ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να εκπροσωπεί την Αλβανία ως πρωθυπουργός της, σε μια πολύ σημαντική χρονιά και σε μια τέτοια πολυμερή σύνοδο κορυφής, που ανοίγει νέες προοπτικές για την περιοχή μας.