Η JP Morgan συστήνει overweight στάση στις μετοχές των μικρότερων εταιρειών της Ευρώπης το 2014, υποστηρίζοντας ότι αναμένεται να υπεραποδώσουν το νέο έτος σημειώνοντας άνοδο πάνω από 30%, με πρωταγωνιστές του κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των καταναλωτικών αγαθών, τη βιομηχανία και την τεχνολογία.

Στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης/χαμηλών αποδόσεων με το οποίο είναι αντιμέτωπες οι ανεπτυγμένες αγορές, οι μετοχές θα πρέπει να διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποτιμήσεων.  Η μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ διαπραγματεύεται με αποτιμήσεις 5% χαμηλότερες από τα ιστορικά υψηλά τους, ενώ  στην Ευρώπη χρειάζεται περίπου 30% re-rating για να φτάσει στα ιστορικά υψηλά, όπως τονίζει η JPM.

Σε επίπεδο μετοχών, η JP Morgan συστήνει τοποθετήσεις σε μετοχές όπως η Pirelli-maker, η Mothercare, η Atresmedia, η Prosegur, η Voestalpine, η Ageas και η Inchcape, μεταξύ άλλων.

Σε επίπεδο χωρών, αναβαθμίζει την στάση της για την αγορά της Γαλλίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας, οι οποίες κατά την άποψή της, προσφέρουν από τις πιο ελκυστικές αποτιμήσεις, καθώς και από τις μεγαλύτερες δυνατότητες για rerating, με όλες, εκτός της Γαλλίας να έχουν υποαποδώσει από την 1η Ιουνίου του 2007.

Τέλος, η JPM υποβαθμίζει την στάση της για τις αγορές της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, σε underweight καθώς εκτιμά πως έχουν πολύ μικρό περιθώριο ανόδου των αποτιμήσεων.

TAGS