Στα 6,5 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά περίπου 190 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών

Σημειώνεται ότι στο οκτάμηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είχαν αυξηθεί οριακά. Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης στο δεκάμηνο ανέρχονται σε 5,998 δισ. ευρώ από 6,12 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες ανέρχονται στα 572 εκατ. ευρώ, από 643 εκατ. στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Τη μερίδα του λέοντος στις οφειλές έχουν τα Ταμεία, με οφειλές 3,5 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένες ενώ 412 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 40 εκατ. τον Οκτώβριο) χρωστούν τα υπουργεία και οι κυβερνητικοί φορείς.  

Στα 766 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά περίπου 80 εκατ. ευρώ στο μήνα, ανέρχονται οι οφειλές των ΟΤΑ ενώ τα "φέσια" των νοσοκομείων προς την αγορά ανέρχονται στα 1,07 δισ. ευρώ από 1,095 δισ. τον προηγούμενο μήνα. 

Τα λοιπά νομικά πρόσωπα του δημοσίου οφείλουν στην αγορά 248 εκατ. ευρώ από 258 εκατ. στα τέλη Σεπτεμβρίου.